Atelierul lui Moș Crăciun

În fiecare an, peste 4.000 de copii vizitează Atelierul lui Moș Crăciun. Pentru ediția de anul acesta am luat în considerare o paletă variată de propuneri, cu scopul de a veni în întâmpinarea dorinţei de manifestare artistică, estetică şi plastică a celor mici. Astfel, ne-am propus stimularea unor aptitudini şi a unor deprinderi creative, oferindu-le copiilor oportunitatea de a lucra în echipă, într-un ambient festiv, sub îndrumarea unor specialişti, în cadrul Atelierului lui Moș Crăciun.

Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Participanții vor păstra mica lor “operă de artă“ și vor primi diplome de „calificare” și vor primi și câte o fotografie de grup.

Costul unui atelier este de 20 lei/copil, plata făcându-se la “Atelierul lui Moș Crăciun”, în Piața Mare, la Târgul de Crăciun din Sibiu.

Învățătorilor/educatorilor li se eliberează un certificat pentru participarea la activități extrașcolare.

Pentru școli, grădinițe și grupuri organizate: participarea la ateliere se face de luni până vineri, cu începere între orele 08:00 și 16:00 și durează o oră. Vizita de face doar în baza unei programări efectuate online, folosind formularul special, în limita locurilor disponibile.

Pentru public: Sâmbătă și duminică, atelierele sunt deschise vizitatorilor, fără a fi necesară o programare, între orele 12:00-20:00Intrarea la ateliere se face la oră fixă.

Lumânărar de Crăciun

Atelier de făcut lumânări

Curând vom anunța perioada de desfășurare.

Printr-o metodă străveche, cei mici vor crea lumânări colorate şi vor fi iniţiaţi în meşteşugul migălos al decorării formelor din ceară. Acest atelier dezvoltă aptitudinile manuale ale copiilor și favorizează interacțiunea. Totodata, activitatea este si un exercitiu de rabdare, invatandu-i pe cei mici sa respecte algoritmii necesari crearii unui produs finit de calitate.

Biscuiți de Crăciun

Atelier de preparat biscuiți

Curând vom anunța perioada de desfășurare.

Cu aluat dulce, sucitoare, forme și imaginație, copiii vor face cei mai gustoși și frumoși biscuiți. Acest atelier contribuie la dezvoltarea creativității și îndemânării, fixează deprinderile igienice și stimulează creșterea autonomiei în plan practic. Hrănindu-le spiritul ludic și creativ înnăscut prin joc, putem insufla copiilor placerea gatitului.

Pictat turtă dulce

Atelier de pictat turtă dulce

Curând vom anunța perioada de desfășurare.

Turta dulce este simbolul dulciurilor de Crăciun. Nu exista persoana matura care sa nu isi aminteasca cu placere si nostalgie de mirosul imbietor al turtei dulci pregatite in casa, de Craciun. Acum ea poate arăta exact asa cum și-o imaginează fiecare, fiind pictată si decorata de copii în Atelierul lui Moș Crăciun, fiecare punandu-si amprenta personala. O amintire frumoasă și dulce pentru copii, iar pentru parinti un motiv de mandrie, prin participarea la acest atelier cei mici invatand ca sarbatorile de Craciun sunt un motiv de a petrece in familie sau in colectiv.

Pictura pe globuri

Atelier de pictat globuri

Curând vom anunța perioada de desfășurare.

În prag de sărbătoare cu totii dorim sa ne gătim casa cu cele mai frumoase decorațiuni. În magazine găsim multe astfel de obiecte, de diferite stiluri și culori, însă cu ceva imaginație și cu materiale la îndemână, putem crea unele originale.

Vă invităm la un atelier unde, într-o atmosferă plăcută, vom învăța să meșterim globuri pentru bradul de Crăciun, decorațiuni unice, originale, care vor fi apreciate de cei care vă vor trece pragul casei de Sărbători.

Decorațiuni Pixel Art

Atelier de creație folosind piese termoadezive

Curând vom anunța perioada de desfășurare.

Pixel Art este o combinatie inedita intre puzzle si goblen, preluand caracteristici ale ambelor tehnici si transformandu-le intr-o noua si foarte distractiva tehnica de creatie! Micii artiști vor crea decorațiuni de brad din piese termoadezive multicolore: brăduți, steluțe, îngerași, globuri, fundite, fiind doar cateva exemple din paleta larga de optiuni pe care cei mici le pot pune in practica pentru a-si descoperi noi talente.

Programări