Skip to main content

Atelierul lui Moș Crăciun

În fiecare an, peste 4.000 de copii vizitează Atelierul lui Moș Crăciun. Pentru ediția de anul acesta am luat în considerare o paletă variată de propuneri, cu scopul de a veni în întâmpinarea dorinţei de manifestare artistică, estetică şi plastică a celor mici. Astfel, ne-am propus stimularea unor aptitudini şi a unor deprinderi creative, oferindu-le copiilor oportunitatea de a lucra în echipă, într-un ambient festiv, sub îndrumarea unor specialişti, în cadrul Atelierului lui Moș Crăciun.

Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Participanții vor păstra mica lor operă de artă și vor primi diplome de calificare, precum și câte o fotografie de grup.

Costul participării la ateliere este de 30 lei per participant iar rezervările se fac (și se achită) pentru minim 15 participanți. Pentru a efectua o rezervare nu este necesară efectuarea unei plăți online. Plata se face abia în ziua participării, în Atelier.

Învățătorilor/educatorilor li se va elibera un certificat pentru participarea la activități extrașcolare.

Pentru școli, grădinițe și grupuri organizate: participarea la ateliere se face de luni până vineri, cu începere între orele 08:00 și 17:00 și durează 40 minute. Vizita de face doar în baza unei programări efectuate online, folosind formularul special, în limita locurilor disponibile.

Pentru public: Sâmbătă și duminică atelierele sunt accesibile tuturor vizitatorilor, fără o programare în prealabil, sâmbăta între orele 12:00 – 20:00 și duminica între orele 12:00 – 20:00.

FORMULAR REZERVARE ELECTRONICĂ

Rezervările se pot face exclusiv electronic, în limita spațiilor disponibile în calendarul de mai jos.

Micul Tipograf

Atelier de creat felicitări de Crăciun prin metode străvechi

Perioada: 17 - 24 noiembrie 2023

În cadrul acestui atelier captivant, micuții vor avea privilegiul de a vedea prese de tipografie autentice, care au rezistat trecerii timpului. Este o oportunitate rară de a intra în contact direct cu aceste bijuterii tehnologice de altădată. Copiii vor învăţa să compună şi să tipărească singuri o lucrare tipografică de artă – o felicitare de Crăciun, după metode vechi la prese manuale, făra curent electric, ca pe vremea lui Johannes Gutenberg. Acest atelier este pus în practică împreună cu profesioniștii de la MATS – Muzeu Atelier Tipografie Sibiu, care împărtășesc pasiunea pentru arta tipografiei și istoria sa fascinantă cu cei mici. Prin participarea la acest atelier, copiii vor învăța nu doar despre trecutul tipografiei, ci și despre importanța și frumusețea acestei arte în lumea contemporană. Este o experiență educativă și culturală de neuitat pentru cei mici.

Lumânărar de Crăciun

Atelier de creat lumânări

Perioada: 25 noiembrie - 1 decembrie 2023

Aici, copiii vor putea alege dintr-o paletă variată de culori pentru a-și crea propriile lumânări de Crăciun prin metoda scufundării fitilului în ceară. Cu fiecare scufundare, lumânarea capătă o nouă nuanță și strălucire, transformându-se într-o adevărată operă de artă personalizată. Acest atelier dezvoltă aptitudinile manuale ale copiilor și favorizează interacțiunea. Totodată, activitatea este și un exercițiu de răbdare, învățându-i pe cei mici să respecte algoritmii necesari creării unui produs finit de calitate. Ei vor avea ocazia să învețe această tehnică antrenantă și să-și dezvolte abilitățile într-un mod distractiv și educativ. Fiecare copil va pleca acasă cu o lumânare unică, creată cu dragoste și imaginație, gata să aducă lumina sărbătorilor în casele lor.

Pictură pe turtă dulce

Atelier de pictat și decorat turtă dulce

Perioada: 2 - 8 decembrie 2023

Atelierul de pictat turta dulce este un loc magic unde cei mici pot să-și folosească imaginația pentru a crea opere de artă dulci. Ei vor primi turte dulci pe care le vor putea decora folosind glazură colorată, bomboane sau alte delicii comestibile. Fiecare turta dulce decorată devine o mică operă de artă și un suvenir dulce și delicios pentru copii, iar pentru părinți, este o amintire prețioasă a momentelor speciale petrecute alături de cei mici în timpul sărbătorilor.

 

Biscuiți de Crăciun

Atelier de preparat biscuiți

Perioada: 9 - 15 decembrie 2023

Cu ajutorul aluatului dulce, rolei de patiserie, formelor și multă imaginație, copiii vor putea crea cei mai delicioși și mai frumoși biscuiți. Acest atelier nu doar încurajează dezvoltarea creativității și a îndemânării, ci promovează obiceiurile igienice și cultivă independența în aspectele practice ale vieții. Prin intermediul jocului, această experiență hrănește spiritul ludic și creativ nativ al copiilor, dându-le bucuria gătitului și a creațiilor culinare.

Pictură pe globuri

Atelier de pictat globuri de sticlă

Perioada: 16 - 22 decembrie 2023

Aici, fiecare glob devine o pânză goală pe care copiii o pot transforma într-un ornament unic și prețios, copiii fiind încurajați să-și dezvolte și să-și exprime creativitatea. Atelierul de pictat globuri este o experiență minunată care adaugă o notă de originalitate și bucurie sărbătorilor de iarnă. Este o modalitate perfectă de a crea amintiri de familie și de a încuraja micuții artiști să-și dezvolte abilitățile și imaginația într-un mediu magic de Crăciun. La final, copiii vor avea propriile lor globuri de Crăciun decorate, potrivite pentru a decora bradul sau pentru a fi dăruite celor dragi.