Skip to main content

Evenimente

Inaugurare, Concert Radu Nechifor & Monica Anghel

15 noiembrie 2019, ora 19:00

Inaugurarea proiectului „Sibiu Christmas Mood 2019” va lua forma unui spectacol de muzică și lumini – Radu Nechifor & Friends. Surpriza de anul acesta va fi artista Monica Anghel care alături de Radu Nechifor și orchestra sa va reuni instrumente precum naiul, contrabasul, trompeta, vioara, chitara, percuția, claviatura și mai multe voci, va aborda mai multe genuri muzicale, de la clasic la pop rock, de la jazz la folclor autentic. Repertoriul abordat va fi unul internațional, preponderentă fiind tematica sărbătorilor de iarnă. Aranjamentele muzicale, vor purta semnătura naistului Radu Nechifor, realizate în manieră unică pentru acest proiect.

Sibiu Magic Lights, proiecții pe clădiri

15 noiembrie - 27 decembrie 2019, zilnic orele 17:00 - 23:00

Proiectul „Sibiu Magic Lights” asigură o atmosferă specială de iarnă în Târgul de Crăciun din Sibiu. Conceptul constă în iluminarea arhitecturală creativă pe clădirile din Piața Mare. Scenografia care stă la baza acestui proiect este special creată pentru Crăciun și va transforma Piața Mare în multe moduri diferite, cu lumini, culori și imagini.

Ceata Moșilor Muzicali

1, 8, 15, 22 decembrie 2019, între orele 17:00 - 18:00

Atmosfera de Sărbători nu e completă fără o trompetă! Și totul sună mult mai bine cu o trupă de suflători îmbrăcați în Moș Crăciun, care să anime atmosfera din Piața Mare. Succesul acestei acțiuni este amplificat de faptul că ei se plimbă prin public și susțin scurte recitaluri în diverse locuri din Piața Mare. Nu vor cânta cu amplificare, pentru a le oferi un sunet natural și apropiat de tradiția germană a Suflătorilor din Turn.

Spectacol de Colinde Tradiționale cu Vlad Pârău

30 noiembrie 2019 și 7, 14, 21 decembrie 2019, între orele 17:00 - 18:00

Colindatul de Crăciun este, în folclorul românesc, cel mai important ciclu sărbătoresc tradiţional, cel mai bogat şi colorat prilej de manifestări populare. Deprinderea de a colinda, de a saluta cu mare bucurie Naşterea Domnului, de a-L întâmpina cu urări, daruri, petreceri, cântece şi jocuri este străveche. Colinde vechi de peste o sută de ani au fost transmise din generaţie în generaţie şi sunt puse în valoare de oameni cu mare dragoste de folclor. Vlad Pârău, de 31 de ani, poet, compozitor de felicitări poetice interpretează colinde dumnezeieşte. Înveşmântat în port popular, tânărul aduce în fiecare an, în faţa publicului, cele mai frumoase cântece dedicate Crăciunului din zona Ardealului.

Recital de colinde Sanctus Pro Deo

17, 21 noiembrie 2019, între orele 19:00 - 20:00

Însoțiti de soliști remarcabili, corul și orchestra Sanctus Pro Deo abordează piese dintr-un repertoriu vast ce include muzică de film, muzică clasică și lucrări cu tematică religioasă. Sanctus Pro Deo este o echipă de oameni unită cu scopul de a aduce bucurie în inimile oamenilor printr-un mesaj special transmis prin muzică.

Christmas Karaoke

16, 23 noiembrie 2019 și 7, 14, 21 decembrie 2019, între orele 19:00 - 20:00

Activitatea se adreseaza tuturor vizitatorilor din Târgului de Crăciun care doresc să pătrundă în magia sărbătorilor de Crăciun prin melodii specifice de iarna. Repertoriul va fi unul variat, vizitatorii vor putea cânta melodii precum: Take My Hand, Precious Lord – Elvis Presley, Jingle Bells – Christmas Carol, Last Christmas – Mariah Carey , etc. MC-ul evenimentului va fi Adi Moldovan (Moldo) cunoscut al karaoke-ului sibian.

Recital Fanfara Neppendorfer Blaskapelle

30 noiembrie 2019 și 8 decembrie 2019, între orele 17:00 - 18:00 și 19:00 - 20:00

Cei 12 suflatori, care alcatuiesc Fanfara Bisericii Evanghelice din Turnisor vor sustine un recital in cadrul Targului de Craciun din Sibiu fara amplificare, astfel incat sunetul instrumentelor sa creeze o atmosfera magica.

Concert colinde Gheorghe Berghean

1, 15, 22 decembrie 2019, între orele 19:00 - 20:00

Solist si compozitor, Gheorghe Berghean cunoscut sub numele de scena Gino a cântat în cadrul diverselor evenimente şi consursuri, atât la nivel local cât şi naţional. Are o activitate muzicală de 11 ani, luând parte la peste 500 de evenimente. Va incanta vizitatorii Targului de Craciun din Sibiu printr-un repertoriu propriu de cantece de Craciun dar si cover-uri Traditional Pop, Colinde.

Moș Crăciun vizitează copiii

25 decembrie 2019, ora 18:00

Moş Crăciun vizitează publicul din Piața Mare în 25 decembrie, pentru a le ura tuturor un Crăciun Fericit! Cu această ocazie va invita copii să îi spună ce cadouri au primit și se va fotografia cu aceștia.