Atelierul lui Moș Crăciun Timișoara 2023

Pentru prima dată, Timișoara găzduiește Atelierul lui Moș Crăciun cu acest nou concept, o experiență festivă unică, care și-a câștigat deja inimile copiilor și părinților la Sibiu ani la rând. Cu entuziasm și multă bucurie, vă invităm să deveniți parte din această poveste minunată!

La fel ca la Sibiu, unde peste mii de copii au trăit an de an experiențe memorabile, și la Timișoara ne propunem să aducem la viață lumea fantastică a Crăciunului. În cadrul Atelierului lui Moș Crăciun, cei mici vor avea oportunitatea de a-și exprima creativitatea și talentul artistic, într-un mediu stimulativ și plin de culoare.

Atelierele sunt deschise copiilor cu vârste între 5 și 9 ani, unde vor avea ocazia să creeze opere de artă unice, să primească diplome de calificare și să păstreze o amintire frumoasă sub forma unei fotografii de grup.

Participarea la ateliere costă 30 lei de copil, cu rezervări pentru grupuri de minim 15 participanți. Nu este necesară plata online pentru rezervare; plata se efectuează în ziua atelierului.

Școlile, grădinițele și grupurile organizate sunt invitate să participe la ateliere de luni până vineri, între orele 08:00 și 17:00, durata fiecărui atelier fiind de 40 minute. Vizita se realizează pe baza unei programări online, în limita locurilor disponibile.

Pentru publicul larg, atelierele sunt deschise în weekend, sâmbăta și duminica, între orele 12:00 – 20:00, fără programare prealabilă.

Haideți să celebrăm împreună prima ediție a Atelierului lui Moș Crăciun la Timișoara și să aducem bucuria Crăciunului în inimile copiilor!

FORMULAR REZERVARE ELECTRONICĂ

Rezervările se pot face exclusiv electronic, în limita spațiilor disponibile în calendarul de mai jos.

Pictură pe turtă dulce

Atelier de pictat și decorat turtă dulce

Perioada: 26 noiembrie - 2 decembrie 2023

Atelierul de pictat turta dulce este un loc magic unde cei mici pot să-și folosească imaginația pentru a crea opere de artă dulci. Ei vor primi turte dulci pe care le vor putea decora folosind glazură colorată, bomboane sau alte delicii comestibile. Fiecare turta dulce decorată devine o mică operă de artă și un suvenir dulce și delicios pentru copii, iar pentru părinți, este o amintire prețioasă a momentelor speciale petrecute alături de cei mici în timpul sărbătorilor.

 

Pictură pe globuri

Atelier de pictat globuri de sticlă

Perioada: 3 - 9 decembrie 2023

Aici, fiecare glob devine o pânză goală pe care copiii o pot transforma într-un ornament unic și prețios, copiii fiind încurajați să-și dezvolte și să-și exprime creativitatea. Atelierul de pictat globuri este o experiență minunată care adaugă o notă de originalitate și bucurie sărbătorilor de iarnă. Este o modalitate perfectă de a crea amintiri de familie și de a încuraja micuții artiști să-și dezvolte abilitățile și imaginația într-un mediu magic de Crăciun. La final, copiii vor avea propriile lor globuri de Crăciun decorate, potrivite pentru a decora bradul sau pentru a fi dăruite celor dragi.

Lumânărar de Crăciun

Atelier de creat lumânări

Perioada: 10 - 16 decembrie 2023

Aici, copiii vor putea alege dintr-o paletă variată de culori pentru a-și crea propriile lumânări de Crăciun prin metoda scufundării fitilului în ceară. Cu fiecare scufundare, lumânarea capătă o nouă nuanță și strălucire, transformându-se într-o adevărată operă de artă personalizată. Acest atelier dezvoltă aptitudinile manuale ale copiilor și favorizează interacțiunea. Totodată, activitatea este și un exercițiu de răbdare, învățându-i pe cei mici să respecte algoritmii necesari creării unui produs finit de calitate. Ei vor avea ocazia să învețe această tehnică antrenantă și să-și dezvolte abilitățile într-un mod distractiv și educativ. Fiecare copil va pleca acasă cu o lumânare unică, creată cu dragoste și imaginație, gata să aducă lumina sărbătorilor în casele lor.

Biscuiți de Crăciun

Atelier de preparat biscuiți

Perioada: 17 - 23 decembrie 2023

Cu ajutorul aluatului dulce, rolei de patiserie, formelor și multă imaginație, copiii vor putea crea cei mai delicioși și mai frumoși biscuiți. Acest atelier nu doar încurajează dezvoltarea creativității și a îndemânării, ci promovează obiceiurile igienice și cultivă independența în aspectele practice ale vieții. Prin intermediul jocului, această experiență hrănește spiritul ludic și creativ nativ al copiilor, dându-le bucuria gătitului și a creațiilor culinare.