Atelierul lui Moș Crăciun

În fiecare an, peste 4.000 de copii vizitează Atelierul lui Moș Crăciun. Pentru ediția de anul acesta am luat în considerare o paletă variată de propuneri, cu scopul de a veni în întâmpinarea dorinţei de manifestare artistică, estetică şi plastică a celor mici. Astfel, ne-am propus stimularea unor aptitudini şi a unor deprinderi creative, oferindu-le copiilor oportunitatea de a lucra în echipă, într-un ambient festiv, sub îndrumarea unor specialişti, în cadrul Atelierului lui Moș Crăciun.

Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Participanții vor păstra mica lor “operă de artă“ și vor primi diplome de „calificare” și vor primi și câte o fotografie de grup.

Costul unui atelier este de 20 lei/copil, plata făcându-se la “Atelierul lui Moș Crăciun”, în Piața Mare, la Târgul de Crăciun din Sibiu.

Învățătorilor/educatorilor li se eliberează un certificat pentru participarea la activități extrașcolare.

Pentru școli, grădinițe și grupuri organizate: participarea la ateliere se face de luni până vineri, cu începere între orele 08:00 și 16:00 și durează o oră. Vizita de face doar în baza unei programări efectuate online, folosind formularul special, în limita locurilor disponibile. UPDATE: NU MAI EXISTA LOCURI DISPONIBILE PENTRU REZERVARI IN ZILELE LUNI-VINERI.

Pentru public: Sâmbătă și duminică, atelierele sunt deschise vizitatorilor, fără a fi necesară o programare, între orele 12:00-20:00Intrarea la ateliere se face la oră fixă.

Atelierul lui Moș Crăciun este un proiect sponsorizat de UNIMAT – furnizor de materiale de construcții din Sibiu. Prin sponsorizarea și consultanța oferite UNIMAT a fost posibilă realizarea unei construcții spectaculoase a Atelierului. Astfel, mii de copii se pot bucura de o experiență cu totul deosebită.

 

 

 

TCS-2013_atelier-lumanari_print©Silvana-Armat-14

Lumânărar de Crăciun

Atelier de făcut lumânări

Atelierul se desfășoară în perioada 17.11. – 03.12.2017

Printr-o metodă străveche, cei mici vor crea lumânări colorate şi vor fi iniţiaţi în meşteşugul migălos al decorării formelor din ceară. Acest atelier dezvoltă aptitudinile manuale ale copiilor și favorizează interacțiunea.

 

Biscuiti de Craciun

Biscuiți de Crăciun

Atelier de preparat biscuiți

Atelierul se desfășoară în perioada 04. – 10.12.2017

Cu aluat dulce, sucitoare, forme și imaginație, copiii vor face cei mai gustoși și frumoși biscuiți. Acest atelier contribuie la dezvoltarea creativității și îndemânării, fixează deprinderile igienice și stimulează creșterea autonomiei în plan practic. Hrănindu-le spiritul ludic și creativ înnăscut prin joc, putem insufla copiilor importanța dezvoltării creativității.

 

 

Pictat turtă dulce

Atelier de pictat turtă dulce

Atelierul se desfășoară în perioada 11. – 17.12.2017

Turta dulce este simbolul dulciurilor de Crăciun. Ne amintește de copilărie și ne bucurăm să o consumăm oricând. Acum ea poate arăta exact cum și-o imaginează fiecare, fiind pictată de copii în Atelierul lui Moș Crăciun. O amintire frumoastă și dulce în același timp.

 

 

 

 

Atelier Pixel Art

Decorațiuni Pixel Art

Atelier de creație folosind piese termoadezive

Atelierul se desfășoară în perioada 18. – 23.12.2017

Micii artiști vor crea decorațiuni de brad din piese termoadezive multicolore: brăduți, steluțe, îngerași.  Confecționarea decorațiunilor dezvoltă exprimarea simţului estetic al copiilor, iar obiectele realizate devin ornamente deosebite cu care pot împodobi bradul de Crăciun. Acest atelier contribuie la dezvoltarea abilităților motrice, la stimularea imaginației și a creativității și mai ales stimularea creșterii concentrării și stabilității atenției.